Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Heden semigesloten hoeve uit het interbellum, gelegen aan het Kanaal Brussel-Charleroi. Eenvoudige baksteenbouw van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken en aan de straat bestaande uit een centraal gelegen stal met jaarankers 1924, rechts geflankeerd door de woning van twee traveeën en links door een haakse langsschuur. Kadastraal als gesloten hoeve ingetekend in 1926.

Steekboogvensters, al dan niet op lekdrempels van blauwe hardsteen, met bewaard schrijnwerk; dito deur en rechthoekige poorten onder ijzeren I-latei.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VII (Ruisbroek), 1926/1.