• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gebouw van twee bouwlagen, drie traveeën met links hoekrisaliet in de vorm van een schoudergevel, uit begin 20ste eeuw. L-vormig zadeldak (leien) met rechts dakkapel. Verhoogde begane grond; arduinen en breukstenen plint met rechthoekige keldergaten; picturaal gebruik van geglazuurde gevelsteen (geel, wit, groen, oker, lichtblauw, bruin). Linker risaliet met arduinen hoekstenen; groot steekboogvenster met hoekstenen en doorgetrokken lekdrempel van arduin; sierlijke houten erker onder half schilddak en op arduinen consoles; smal en hoog rondboogvenster erboven; geveltop afgewerkt door middel van arduinen lijstwerk, soort van obelisk op de top. Voorts: steekboogvormige muuropeningen met versierde ontlastingsbogen, kroonlijst met klossen en modillons.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle