Rijhuizen in repeterend schema

Beschrijving

Ensemble van rijhuizen in repeterend schema van twee traveeën en drie bouwlagen met souterrain onder zadeldak, uit de overgangsperiode van de negentiende naar de twintigste eeuw, kadastraal geregistreerd in 1901.

Bakstenen lijstgevels met verspringende gevelvlakken en licht gevarieerde decoratieve uitwerking; contrasterende rollagen en muurbanden van witte baksteen of gecementeerd. Verschillend uitgewerkte muuropeningen, overwegend rechthoekig of steekbogig met grotendeels vernieuwd schrijnwerk. Deurvensters met Frans balkon boven de souterrains. Houten kroonlijsten op klossen, ten dele vernieuwd.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VII (Ruisbroek), 1901/15.