Zendstation

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zendstation

Beschrijving

Zendstation van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep, gelegen in het Mechels Gat, op een heuvel in de Zennevallei, 55 meter boven het zeeniveau. Dominerende inplanting, bestaande uit een mast van 300 meter hoogte, opgericht in de periode 1991-1993. Tot 256 meter bestaat de mast uit een verjongende betonconstructie met hogerop tot 281 meter met een stalen buis; de top bestaat uit een glasvezelversterkte polyesterbuis met de UHF-antenne binnenin. De zenders en bijhorigheden staan opgesteld in de voet op de tweede verdieping; de antennes staan boven de drie platformen bovenaan de mast; op de platformen zelf staan paraboolantennes voor straalverbindingen en reportagedoeleinden.

• Gegevens afkomstig van het plaatselijke infobord.