erfgoedobject

Marchand de Bières

bouwkundig element
ID
90785
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90785

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Marchand de Bières
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Marchand de Bières
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Voormalige "Marchand de Bières", zie opschrift vensters. In de lintbebouwing opgenomen breedhuis van drie à vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, uit het eerste kwart van de twintigste eeuw.

Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel voorzien van rechthoekige muuropeningen op de begane grond met links een recent vernieuwde poort; steekbogige bovenvensters in geriemde omlijsting met rocaille sluitsteen en accoladevormige spiegels op de borstwering; lekdrempels van blauwe hardsteen en bewaard schrijnwerk.


Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Marchand de Bières [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/90785 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.