• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch getint burgerhuis volgens kadastergegevens uit het interbellum; twee traveeën met souterrain, nu aangepast als keldergarage, en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat.

Lijstgevel met later toegevoegd parement van witte baksteen; breed vensterrisaliet rechts met gebogen erker en bekronend deurvenster en balkon met balusterleuning; smalle deurtravee links met verdiepte deur onder kroonlijst op voluutconsoles, toegankelijk via een steektrap; fraaie houten vleugeldeur met neorenaissance-elementen. De overige muuropeningen hebben afgeronde bovenhoeken en zijn gevat in een geprofileerde, bepleisterde omlijsting. Fries met tegelpanelen en leeuwenkoppen als steigergatvulling.