Burgerhuizen in spiegelbeeld

Beschrijving

Gekoppelde burgerhuizen in spiegelbeeld met ommuurde voortuintjes, kadastraal ingetekend in 1921 op voorheen onbebouwde percelen. Eengezinswoningen van twee traveeën, souterrain en twee bouwlagen onder zadeldak van mechanische pannen met de nok parallel aan de straat; tegen de zijgevels ligt achteraan een torenvormig uitgebouwde travee onder half schilddak.

Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevels gemarkeerd door een risaliet met deurvensters en balkons met gebombeerde, ijzeren leuningen; voorts schouderboogvormige muuropeningen onder geprofileerde waterlijstjes met gestrekte uiteinden, lekdrempels van blauwe hardsteen en bewaard schrijnwerk. Het souterrain van nummer 10 werd aangepast als garage.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling II, 1921/2.