Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, staat met ongeveer dezelfde configuratie getekend op het primitief kadasterplan (circa 1830), zie huidig. Woonhuis en landgebouw worden volgens kadastergegevens uitgebreid achtereenvolgens rond 1891, 1929 en 1944.

Woonhuis met 19de-eeuws uitzicht, eventueel met oudere kern, zie vlechtingen van een lager en smaller volume in de rechterzijgevel. Geel- en witbeschilderde, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen onder strekken, vensters oorspronkelijk met luiken zie duimen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1891/43, 1929/40, 1944/12.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien