Beschrijving

Dieper gelegen hoeve met losse bestanddelen toegankelijk via een onverharde oprit en smeedijzeren hekken gevat in betonnen pijlers. De site staat aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1842). Naar verluidt is het boerenhuis her- of verbouwd circa 1934. De zuidelijk gelegen schuur met geïncorporeerde stallen dateert volgens jaarsteen in de oostelijke eindgevel van "1881".

Laag woonhuis van drie traveeën onder zadeldak (zwarte mechanische pannen). Dubbelhuis in bruine, verankerde baksteen, voorgevel met roodbakstenen parement en gevelbrede witbepleisterde band boven de muuropeningen. Deze zijn rechthoekig onder betonnen lateien en hebben bewaard schrijnwerk met in de bovenlichten typische roedeverdeling met gekleurd glas. Deels betegelde en deels betonnen stoep.

Schuur in rode, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Beeldnisje in de top van de zijgevel met bakstenen omlijsting in rood en wit.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien