Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778). Het kadaster registreert in 1906 een volledige herbouw van de woning.  Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) en boven een gepekte plint, rechts met opkamertravee. Licht getoogde muuropeningen, beluikte vensters en nieuw schrijnwerk naar oud model. Stoep met cementtegels.

Stallen ten westen van het erf in verankerde, witbeschilderde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Voorliggend boomgaardje met gekasseide oprit afgescheiden van de straat door een meidoornhaag. Smeedijzeren hekken gevat in betonnen pijlers met piramidale bekroning en in de rechterpijler het jaartal "1950".

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ruiselede, 1906/22.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien