Boerenwoning met inrijpoort en zeepziederij

Beschrijving

Recent vernieuwd boerenhuis en inrijpoort, opgetrokken met gebruik van recuperatiemateriaal van het voormalige boerenhuis; sleutel met jaartal 1760 in de omlijsting van de poort. Daarachter, olieslagerij en heden maalderij "Moulart", ontstaan circa 1830, voorheen zeepziederij. Bakstenen constructie onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gekenmerkt door vierkante, in de gevel ingebouwde, schouw met natuurstenen lijst en uitkraging bovenaan (natuurstenen afdekking). Van de vroegere technische installatie rest nog een opmerkelijke haverpletter op gietijzeren kolommen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle