Kleine gesloten hoeve

Beschrijving

Kleine gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een gebetonneerde binnenplaats met tuintje. Ten noordoosten, rechthoekige inrijpoort opgenomen in stalvleugel. Ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), verankerd jaartal 1806 op de zijpuntgevel (straatkant). Baksteenbouw. Beschilderde erfgevel op gecementeerde plint. Segmentboogvormige muuropeningen in geschilderde omlijstingen van gesinterde baksteentjes. Voorheen beluikte vensters, deur onder gebogen druiplijstje. Achtergevel met kleine rechthoekige vensters onder betonnen lateien. Dienstgebouwen van één bouwlaag, met witgeschilderde erfgevels op gepikte plinten; noordoost en zuidoost gelegen stalvleugels; ten zuidoosten, rechthoekige veldpoort. Ten zuidwesten, dwarsschuur, erfgevel deels met houten bebording op bakstenen voeling, links, overluifelde inrijpoort.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle