Gedenkteken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gedenkteken

Beschrijving

Gedenkteken opgericht naar aanleiding van de openstelling in 1981 van de nieuw aangelegde Randweg of de provincieweg tussen Tielt en Ingelmunster.

Bakstenen muurtje met bredere sokkel en rechthoekige natuurstenen gedenkplaat met wapenschild van de provincie West-Vlaanderen, waaronder inscriptie "DE RANDWEG NOORD TE MEULEBEKE, UITGEVOERD IN OPDRACHT/ VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN, WERD ALHIER INGEWIJD/ OP 24 OKTOBER 1981 IN AANWEZIGHEID VAN/ OLIVIER VANNESTE, GOUVERNEUR/ ETIENNE DOUSY, VOORZITTER PROVINCIERAAD/ LEOPOLD GILLON, HILAIRE DE FAUW, HENDRIK OLIVIER,/ PALMER ROSSEEL, ROGER EEREBOUT EN WERNER WENS,/ GEDEPUTEERDEN/ REMI DE CLERCK, GRIFFIER/ ONTWERP P.T.D. WEGEN/ GODFRIED DECLERCQ, HOOFDINGENIEUR DIREKTEUR/ ETIENNE BLONDEEL, E.A. IR. DIENSTCHEF".

Auteurs: Callaert, Gonda