Neoclassicistisch Burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch woonhuis, volgens kadaster net als de naastliggende woning in 1902 gebouwd voor borstelfabrikant Camiel Vande Vondele (Meulebeke, 1862-1929), tevens stichter van brouwerij Vondel. Het kadaster registreert in 1946 een uitbreiding van de achteraanbouw.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); nieuwe gootlijst. Roodbakstenen lijstgevel met zwartbakstenen cordons en gebruik van natuursteen voor hoge plint en doorlopende onderdorpels. Segmentboogopeningen onder strek; benedenvensters onder rechte latei; nieuw schrijnwerk. Natuurstenen trap (twee treden). Verankerde zijgevel. Aan noordzijde, recentere lage annex met autobergplaats.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1902/6, 1946/29.

Auteurs: Callaert, Gonda