• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Woonhuis volgens kadaster in 1896 gebouwd voor de Meulebeekse vlaskoopman Camiel Vanhaverbeke en in 1907 uitgebreid, waarbij wellicht het tegelparement wordt aangebracht.

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Geprofileerde, witgeschilderde houten kroonlijst met tandfries. Lijstgevel met witgeglazuurd tegelparement en groengeglazuurde tegels voor geblokte omlijstingen en florale fries. Sokkelvormende natuurstenen plint. Getoogde muuropeningen; bovenvensters met bovenlicht en groengekleurde glas-in-loodinvulling. Segmentboogpoort, waarboven tweedelige laaddeur met bovenlicht. Beglaasde deur met gestileerd ijzeren hekwerk en getoogd bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1896/10, 1907/35.

Auteurs: Callaert, Gonda