Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

Beschrijving

Eénlaagswoning, restant van drie huisjes die de Meulebeekse koopman Henricus Vanacker volgens kadaster in 1874 laat optrekken na afbraak van een woonhuis, pakhuis, bijgebouw en een in 1829 opgerichte rosoliemolen.

Geschilderde baksteenbouw van vier traveeën onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen); nieuwe gootlijst en dito dakkapel. Segmentboogopeningen (schuiframen) onder strek; behouden luikduimen. Geschilderde natuurstenen onderdorpels. Deur met beglazing voorzien van ijzeren hekwerk en segmentbogig bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 1, 1874/23.

Auteurs: Callaert, Gonda