Spoorwegbrugje over de Oude Devebeek

Beschrijving

Voormalig spoorwegbrugje over de Oude Devebeek aan de grens met Ingelmunster. Vermoedelijk daterend uit de 19de eeuw, wanneer in 1854 de spoorlijn Tielt - Ingelmunster wordt aangelegd, die de straat eertijds doorkruiste, definitief opgeheven in 1984. Grotendeels overwoekerd bakstenen boogbrugje.

• DEVELTERE F., De Devebeek - Oude Devebeek te Meulebeke, Een verkenning, brochure n.a.v. de Wereldwaterdag, een initiatief van De Torenvalk VZW - Bond Beter Leefmilieu - Werkgroep Heemkunde & Erfgoed Mulenbeca, 30 maart 2008, s.p.

Auteurs: Callaert, Gonda; Boone, Benjamin; Moeykens, Sofie