Villa

Beschrijving

Vrijstaande ééngezinswoning in omhaagde tuin met boomgaard, gebouwd in 1993 naar ontwerp van architect Johan Laethem (Tielt). Sober volume van twee bouwlagen onder plat dak met terugwijkende bovenbouw. Donkerbakstenen parement met deels bepleisterde bovenbouw. Rechthoekige muuropeningen waarin aluminium schrijnwerk. Constructivistisch ontwerp door het plastisch gebruik van schermwanden ten behoeve van privacy en intimiteit. Aan de straatzijde, vrij open plan met carport, overdekte inkom en berging; aan de tuinzijde, keuken, leefruimte en patio; centrale circulatieruimte als bufferzone.

• Gemeentearchief Meulebeke, Bouwaanvragen, 1992/73.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207 : Mutatieschetsen, Meulebeke, Afdeling 2, 1993/47.