Begraafplaats van de Sint-Antoniusparochie of de wijk 't Veld

Beschrijving

Begraafplaats van de Sint-Antoniusparochie of de wijk 't Veld, aangelegd ten zuiden van de Vijverdamstraat in de jaren 1940 bij de oprichting van de parochie (zie Sint-Antoniusstraat).

Kleine begraafplaats op rechthoekig grondplan, omgeven door houten schutting met ijzeren toegangshek. Rechte assen met losse verharding waartussen rijen grafzerken met enkele kleinere, dwarse perken. Onder meer enkele familiegraven met opvallende zwart- of rood-witte mozaïekbekleding; enkele kindergraven aan noordwestzijde.

Aan zuidzijde, tegen de schutting, calvariekruis op kunstmatig rotsheuveltje; herschilderd betonnen kruis met gepolychromeerd Christusbeeld, waarboven banderol met "INRI".

Aan noordoostzijde, urnenzuil, kleine strooiweide, zeszijdige sokkel voor gedenkplaten en urnenveld.

Auteurs: Callaert, Gonda