Modernistische burgerhuis

Beschrijving

Vrij gaaf bewaarde, modernistische rijwoning van twee traveeën, een keldergarage en twee bouwlagen onder een mechanisch pannen zadeldak, van 1934 naar ontwerp van architect L. De Rocker (Brussel).

Lijstgevel opgetrokken uit gele baksteen, opgesmukt met groene en zwarte keramiektegels ter hoogte van het balkon en de portiek; afgelijnende, overkragende daklijst (vernieuwd). Brede venstertravee met rechthoekige erker uitlopend op een gevelbreed balkon, deels met betegelde leuning, deels met ijzeren reling. Smalle deurtravee gemarkeerd door een portiek met afgeronde hoek en dito venster, een betonnen luifel en rechthoekig bovenlicht.

Twee rechthoekige dakkapellen in overstemming met de travee-indeling. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk, vensters met typische horizontaliserende roedeverdeling en gebruik van geometrisch glas in lood in de portiek. Vernieuwde garagepoort.

• Technische dienst Wemmel, archief bouwaanvragen: 36/1934 (straatklassement nr. 9).

Auteurs: Van Damme, Marjolijn