Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrijstaande villa van twee bouwlagen op onregelmatig grondplan onder complex mechanische pannen dak, met reminiscenties aan de cottagestijl naar ontwerp van Henri Van Hall van 1924.

Verspringende volumes met bakstenen lijst- en (afgeknotte) topgevels op een hoge breukstenen plint afgelijnd door een hardstenen cordon, (semi?) natuurstenen muurbanden en pseudo-vakwerk. Erker met balkon aan straatzijde. Sterk variërende venstervormen en een rechthoekige deur onder portiek. Bewaard houtwerk met gekleurd glas in de bovenlichten en de deur.

Voortuin afgesloten door een laag breukstenen muurtje, vernieuwde hekjes.

• Technische dienst Wemmel, archief bouwaanvragen: 51/1947 (straatklassement nr. 74).