Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch enkelhuis behorende tot de vroegste bebouwing in de straat. Drie traveeën, een kelderverdieping en twee bouwlagen onder een mechanisch pannen zadeldak geregistreerd op het kadaster in 1913.

Bepleisterde en geel geschilderde lijstgevel op een hoge hardstenen plint, schijnvoegen ter hoogte van de begane grond, puilijst, afsluitende waterlijst en hoge panelenfries. Middenrisaliet ter hoogte van de tweede bouwlaag met balkon op consoles en art nouveau getinte ijzeren leuning.

Rechthoekige muuropeningen, op het gelijkvloers in bandomlijsting, op de verdieping in geriemde omlijsting met sluitsteen. Houten T-vensters en vleugeldeur met bovenlicht; glas in lood overal bewaard. Gekorniste houten kroonlijst met muizentand op klossen. Voortuintje afgesloten door een laag ijzeren hek op hardstenen sokkel.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Wemmel: 1913/10.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn