Villa van 1981

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1981

Beschrijving

Vrijstaande eengezinswoning van 1981, naar ontwerp van architect Roland Decorte. Aan de straat afgezet door bakstenen tuinmuur en aanplantingen, die een scherm vormen ten opzichte van de tegenoverliggende fabriek. Het onregelmatige perceel en de relatief kleine oppervlakte bepalen de inplanting en de algemene vormgeving van het gebouw. Sobere woning op T-vormige plattegrond met afgeronde hoeken voor onder meer de garage. Baksteenbouw van één à twee bouwlagen onder plat dak. Het huis is een vormgeheel van open en gesloten delen ontstaan uit een streven naar ruimtelijkheid en geborgenheid.

• Konfrontaties in Moderne Architectuur. Een "promenade" in en rond Kortrijjk, Kortijk, 1990, p. 120-121.

Auteurs: De Gunsch, Ann