Sociale woningen gegroepeerd rondom erf

Beschrijving

Vier opvallende eengezinswoningen gegroepeerd rondom erf. Gebouwd in 1990, naar ontwerp van architect Etienne Vancoppenolle, in opdracht van de Kuurnse sociale huisvestingsmaatschappij "Eigen gift, eigen hulp". Vijfhoekige plattegrond. Binnenstructuur van gelamelleerde spanten en bakstenen parement. Hoogopgaand schilddak bekleedt met rode leipannen.

• Gemeentearchief Kuurne, Bouwaanvragen, dossiernr. 1990/224.

Bron: DE GUNSCH A. met medewerking van MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kuurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL37, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann