Herberg met feestzaal De Middenstand van 1924

Beschrijving

Voormalige herberg met bijhorende feestzaal, "De Middenstand", gedateerd "1924" in arduinen boogveld boven de deur. In het kadaster pas geregistreerd in 1929. Rode bakstenen lijstgevel aanknopend bij de regionale baksteenarchitectuur. Sokkel van arduin. Horizontaliserende arduinen muurbanden en aflijnende overhoekse muizentandfries. Verticaliserende doorgetrokken deurtraveeën, geaccentueerd door rondboognissen. Rechthoekige verdiepte vensters onder witgeschilderde latei en gevat in boogvormige nis met doorgetrokken druiplijstje van gele baksteen; boogvelden met muurbanden van oranje en gele sierbaksteen. Vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1929/44.
  • BRUNEEL N., Oude herbergen te Kuurne, Kuurne, 1996, p. 227-228