• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalig hoeve aansluitend bij het langgeveltype. Volgens de kadastrale gegevens gebouwd in 1835 en uitgebreid in 1880. Voor de woning werd tevens een wagenmakerij opgericht die thans verdwenen is. Tussen en 1880 en 1942 wordt de woning nogmaals uitgebreid. In 1953 wordt het oude hoenderhok, gebouwd in 1942 afgebroken en vervangen door een vrijstaande eengezinswoning. Gewitte verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met Vlaamse pannen. Gepikte plint. Centrale woning, rechts stalvleugel en links schuur. Bewaard schrijnwerk, zie getoogde vensters met kozijnen en luiken. Dieper in gelegen nieuwbouw (nummer 124) van 1953, zie kadaster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1835/15, 1880/9, 1942/165, 1953/121.

Auteurs: De Gunsch, Ann