Gietijzeren kruis

Beschrijving

Gietijzeren kruis. Christus aan het kruis met eronder spiegelboogvormig ijzeren plaatje met opschrift: "GEGROET O KRUIS". Eronder twee figuren vermoedelijk Johannes de doper en Maria Magdalena. Afgebroken september 2007.

Auteurs: De Gunsch, Ann

Aanvullende informatie

Het kruis stond vroeger opgesteld aan de zuidkant van de straat, bij de vroegere nummer 25. Bij de sloop van deze woning en de bouw van een grootschalige nieuwbouw, verdween het kruis zoals geregistreerd werd bij inventarisatie. Het kruis werd echter minstens in het voorjaar van 2009, vermoedelijk al in 2008, verplaatst naar de noordzijde van de straat en is vandaag nog steeds bewaard.

• Informatie verkregen van F. De Donder (16 november 2022).