Vrijstaande villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaande villa

Beschrijving

Vrijstaande villa gebouwd in 1928, zie kadaster, gelegen te midden van beboomde tuin, aan de straat afgezet door haag. Gebouwd in opdracht van vlashandelaar Georges Vanderbeke. Dubbelhuis met parement van gediversifieerde baksteen op sokkel van breuksteen. Pannen schilddak. Horizontaal benadrukte gevel door de doorgetrokken onderdorpels en muurbanden van simili-natuursteen. Rechterrisaliet oplopend in puntgevel, benadrukt door doorgetrokken erker. Rechthoekige vensters onder rechte latei met vernieuwd houtwerk. Vleugeldeur met gedeeld bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1928/44.
  • Van Cuerne tot Kuurne. Het dorp van toen, Kuurne, Kuurne, 2007, p. 202.

Bron: DE GUNSCH A. met medewerking van MOEYKENS S. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kuurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL37, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann