Boerenhuisje

Beschrijving

Boerenhuisje van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien en cementpannen), uit de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw met geschilderde en beraapte voorgevel op gecementeerde en geschilderde plint. Aflijnende, witgeschilderde, gecementeerde negblokken. Baksteenfries met dropmotief, gekorniste puilijst. Getoogde muuropeningen in witgeschilderde gecementeerde omlijsting met trapezoïdale sleutel. Linker travee met bijkomende (?) deur. Rechts, inrijpoort in gecementeerde en geschilderde omlijsting.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle