Kapel ontworpen door Lieven Ottevaere

Beschrijving

Kapel naar een ontwerp uit 1960 van de Ooigemse architect Lieven Ottevaere; op vierhoekig, begraasd en door linden afgezoomd pleintje. Houten beglaasd spitsbogig Onze-Lieve-Vrouwkapelletje (beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind) op door twee sokkeltjes ondersteund tablet met bekronend ijzeren kruis. Opgehangen tegen gebogen spitse en witbepleisterde achterbouw. Zowel de eigenlijke kapel als de achterbouw werden in een blauwe kleur omlijst. Voorliggend bloemenperkje ommuurd door veldstenen, terrein plaatselijk verhard en aangevuld met houten zitbank.

• Gemeentearchief Wielsbeke, 871.1: Bouwvergunningen, Ooigem, 1959-1960.

Auteurs: Santy, Pieter