Gemeentelijke begraafplaats

Gemeentelijke begraafplaats, gelegen ten westen van de dorpskern.
Toegang aan noordzijde van het kerkhof via een door naaldbomen en haag afgezoomde dreef, aan straatzijde afgesloten door een ijzeren hek met kruis. Langs de dreef, in een omhaagd perkje ten noordwesten van het kerkhof bevindt zich het eenvoudige graf van Camiel Ottevaere die in de Eerste Wereldoorlog gefusilleerd werd na beschuldiging van spionage.

Kerkhof op rechthoekig omhaagd perceel getypeerd door rechte padenstructuur (rood grind). Het hoofdpad vanaf de dreef leidt naar een houten kruis op bakstenen sokkel. Voornamelijk graven daterend van na de Tweede Wereldoorlog, bestaande uit natuursteen en diverse marmersoorten. Ten zuidoosten van het kerkhof bevindt zich een perkje met kindergraven.

Aan zuidzijde van het kerkhof enkele opmerkelijke graven, zoals het graf van de familie Vanden Avenne – Dendauw, in een perkje afgeboord door coniferen. Ten westen van het hoofdpad liggen twee priesters (overleden circa 1920) begraven met rechts daarvan drie zustergraven uit de jaren 1950-1970. Tegen de zuidzijde van het kerkhof prijkt het gietijzeren kruis van de Zusters Benedictinessen.
Ensembles: columbarium, urnenveld en strooiweide aan noordoostelijke zijde van het kerkhof.

Auteurs: Santy, Pieter