Dorpswoning uit 1924

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning uit 1924

Beschrijving

Dorpswoning uit 1924, gebouwd in opdracht van de weduwe van Karel Desmet – Vanneste op de plaats van oudere bebouwing.
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat, mechanische pannen). Bruinbakstenen lijstgevel met gebruik van rode baksteen voor de strekken boven de getoogde muuropeningen en van witgeglazuurde bakstenen voor de doorgetrokken banden. Natuursteen aangewend voor de hoek- en sluitstenen, de trede aan de voordeur en de nieuwe onderdorpels. Vernieuwd schrijnwerk. Gecementeerde plint voorzien van voegwerkimitatie en consolemotief. Nieuwe gootlijst en nieuw dakvlakvenster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ooigem, 1927/30.

Auteurs: Santy, Pieter