Afsluitingspalen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zes afsluitingspalen

Beschrijving

Zes afsluitingspalen, geplaatst langs de aanzet van de voormalige toegangsdreef tot het kasteel "Ten Broucken" (zie Rijksweg nummer 314), als indicatie van eigendomsafbakening.

Vier conische paaltjes in blauwe hardsteen, onder meer met resterende bekroning door ijzeren bol met pin, eertijds vermoedelijk met elkaar verbonden door ijzeren kettingen.

Twee cilindervormige paaltjes in blauwe hardsteen met gecanneleerd topstuk, oostelijke paal met afbeelding van een wapenschild van de familie de Nieulant (echtgenote van baron Maurice van der Bruggen). Resterende ijzeren ringen duiden op een mogelijkheid tot het afsluiten van de dreef met een ketting.

Auteurs: Santy, Pieter