Samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee woningen in spiegelbeeldschema en met poorttravee, volgens kadaster opgetrokken in de periode 1929-1930 in opdracht van handelaar Arthur Haerinck uit Wielsbeke.

Half vrijstaand ensemble van twee enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen met rechter poorttravee, in rode baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Lijstgevels met witgeschilderde houten kroonlijst op consoles. Kleurrijk materiaalgebruik door gebruik van gele baksteen voor banden en natuursteen voor doorlopende onderdorpels, aanzetstenen van korfboogstrekken en plint. Vernieuwd houtwerk, bewaarde voordeur bij nummer 79. Achteraanbouw onder mansardedak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wielsbeke, 1929/12, 1930/34.

Auteurs: Santy, Pieter