Beschrijving

Vrijstaand breedhuis met achterliggende stallen volgens het kadaster gebouwd in 1933. Parement van gele en oranje baksteen met dudokvoeg. Dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen met verticale beklemtoning door centrale halfronde hogere middentravee. Rechthoekige muuropeningen overspannen door betonnen lateien en omlijst door verdiept liggend metselwerk. Behouden schrijnwerk. Verdiepte deuropening met kwartbolle omlijsting in metselwerk en bovenlicht uitgewerkt als halfronde schijf met paarse glasdallen. Oostelijke zijgevel voorzien van rechthoekige cartouche.

Ten oosten wordt het perceel afgesloten door een bakstenen muur en een smeedijzeren hekken voorzien van betonnen schamppalen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Sint-Joris, 1933/1.
  • BONAMIE D., Prioriteitenlijst Bouwkundig Erfgoed Beernem, Oedelem & Sint-Joris-ten-Distel, Beernem, 2001, (onuitgegeven studie).

Auteurs: Gilté, Stefanie