• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kleine hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve met losse bestanddelen en voorliggende boomgaard. Fasegewijs tot stand gekomen. Weergave van een woonhuis en een aanpalend landgebouw op een pre-kadastraal plan van 1809 en op het primitief kadasterplan van 1830. Het huidige woonhuis is volgens het kadaster een reconstructie van 1878.

Boerenarbeiderswoning van vier traveeën onder een mansardedak. Rode baksteenbouw opgesmukt met gele en witgeglazuurde bakstenen voor ontlastingsbogen. Gecementeerde plint. Zijgevel met ingewerkte beeldnis. Segmentboogvormige muuropeningen met behouden schrijnwerk, recente dakkapellen.

Aanpalende schuur–stalling in rode baksteenbouw onder pannen zadeldak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1878/189.