Brouwerij De Rijk

Beschrijving

Gebouwencomplex gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats. Ten zuidwesten, aan de straat, overluifelde inrijpoort. Ten noordwesten, éénlaags brouwershuis van het dubbelhuistype met vijf traveeën onder steil zadeldak (nok loodrecht op de straat), oude kern, aangepast in de 19de eeuw. Gecementeerde van schijnvoegen voorziene lijstgevel. Rechthoekige muuropeningen. Vensters met arduinen lekdrempels (onder meer beluikt). Deur met bovenlicht, geprofileerde houten tussendorpel. Achtergevel met kleine rechthoekige muuropeningen. Zijpuntgevel aan de straat met nis van gesinterde baksteentjes.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle