Burkelhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burkelhoeve

Beschrijving

Zogenaamde "Burkelhoeve". Hoeve bestaande uit losse bestanddelen ingeplant op een deels met populieren afgezoomd perceel. Volgens het kadaster dateren het woonhuis en de schuur van circa 1844. Aanbouw van laag volume ten noorden van de woning dateert van 1883.

Vrijstaand boerenhuis van vijf traveeën en een bouwlaag. Verankerde en witgeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Schuur/stal parallel met straat gebouwd. Verankerde rode baksteenbouw onder een pannen zadeldak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1852/47, 1883/16.

Auteurs: Gilté, Stefanie