Beschrijving

Hoeve, volgens het kadaster in 1931 gebouwd. Gebouwenconfiguratie. Boerenhuis aan de straatzijde gelegen. De schuur en stallen zijn visueel van de straat afgescheiden door een bakstenen muur met beschilderde dekplaat. Boerenhuis opgevat als een breedhuis van twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Uitkragende bijna gevelbrede dakkapel. Op de begane grond korfboogvormige muuropeningen. Op de verdieping rechthoekige muuropeningen met benadrukte latei gevat in uitkragende korfboognissen. Schuur en stal op L-vormige plattegrond. Door middel van jaarsteen gedateerd "1931". Eenlaagsgebouw van oranjerode baksteen onder pannen zadeldak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1931/18.

Auteurs: Gilté, Stefanie

Aanvullende informatie

De schuur en stallen zijn niet langer visueel van de straat afgescheiden want de bakstenen muur met beschilderde dekplaat is gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els