Café en hoeve Industriehof

Beschrijving

Voormalig café en hoeve zogenaamd "INDUSTRIEHOF" zie naambord. Losse bestanddelen, fasegewijs tot stand gekomen. Volgens het kadaster wordt het woonhuis gebouwd in 1873. In 1937 worden op het perceel een stal en een schuur gebouwd. In 1942 wordt de schuur in zuidelijke richting uitgebreid. Ten noorden wordt een bijkomend landgebouw gebouwd.

Boerenhuis aan de straat te situeren. Lage verankerde baksteenbouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak + geïntegreerde stalvleugel. Volgens het kadaster gebouwd in 1873. Tegen de goot bepleisterde gelede fries. De lijstgevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Rechts erftoegang met betonnen pijlers met bolbekroning.

Schuur loodrecht op de straat gebouwd. Volgens het kadaster gebouwd in 1937. Verankerde oranjerode baksteenbouw opengewerkt met een grote rechthoekige poort.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1874/12, 1937/15, 1942/21, 1957/45.

Auteurs: Gilté, Stefanie