Personeelswoning horend bij kasteel

Beschrijving

Vooraan aan de kasteeldreef bevinden zich pittoresk uitziende huizen die een visuele eenheid vormen. Ze maakten oorspronkelijk deel uit van het kasteeldomein, dateren van 1829 maar werden in 1839, 1895 en 1907 verbouwd en uitgebreid.

Dit dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, geplaatst onder pannen zadeldak, heeft een bakstenen gevelparement op gecementeerde plint. De van de Dreef afgewende gevel is een combinatie van top- en lijstgevel, met in driegroep gekoppelde rechthoekige vensters onder blinde rondboognissen en met een in een beglaasde sieromlijsting gevatte rondboogdeur. Ernaast is een eenlaags bijgebouw onder pannen zadeldak. De zijpuntgevel, die uitziet op de Dreef, heeft gekoppelde gevelopeningen en de dakbedekking werd hier met kunstleien vernieuwd. Links en palend aan woning nummer 3, is een lagere aanbouw met poort onder pannen zadeldak.

Bron: Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingdossier DO002192, Kasteel, park en dreef
Auteurs: Van den Bossche, Hedwig