Kapel De vlucht naar Egypte

Beschrijving

Kapel zogenaamd "De vlucht naar Egypte". Devotiekapel ter ere van Maria gebouwd in 1989. Toegankelijke kapel in baksteenmetselwerk onder zadeldak bedekt met rode dakpannen. Voorgevel met segmentboogvormige deuropening bekroond door ingewerkte tegel met bouwdatum en tafereel voorstellend de Vlucht naar Egypte. In de zijgevels telkens een rechthoekige vensteropening met gebrandschilderd glas in lood invulling voorstellend de vlucht naar Egypte en het brandend hart van Christus.

Interieur. Rode vloertegels en bepleisterde wanden met lichtblauwe afwerking. Achteraan opstelling van altaar waarop beeld van Maria met kind Jezus. De kapel is gemeubileerd met enkele oudere kerkstoelen.

• DAVELOOSE B., Kapelletjes te Groot-Beernem. Klein historisch erfgoed als uitdrukking van religieuze volkscultuur, Gent, 2001, p. 109-110 (onuitgegeven licentiaatsverhandeling).

Auteurs: Gilté, Stefanie