Danegemkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Danegemkapel

Beschrijving

Zogenaamd "Danegemkapel" of in de volksmond ook gekend onder de naam "Kesteloots kapelletje". Kapel toegewijd aan Maria. Huidige kapel gebouwd in 1980 vervangt een oudere kapel van 1878. Heden kapel met rechthoekige plattegrond gelegen op een rechthoekig perceel afgezoomd met een laag bakstenen muurtje onder ezelsrug. Bakstenen constructie onder pannen zadeldak. Bekronend smeedijzeren kruis. Rondboogdeur.

• DAVELOOSE B., Kapelletjes te Groot-Beernem. Klein historisch erfgoed als uitdrukking van religieuze volkscultuur, 2001, p. 114-118 (onuitgegeven licentiaatsverhandeling).

Auteurs: Gilté, Stefanie