Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Het erf was oorspronkelijk toegankelijk via een gietijzeren hekken. De gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen.

Boerenhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Tegen het buurpand Danegemstraat nummer 17A gebouwd. Volgens het kadaster gebouwd in 1858. Weliswaar vermoedelijk verbouwd in de jaren 1930. Oranje rode baksteenbouw onder leien zadeldak. Rechthoekige muuropeningen op de begane grond aangepaste muuropeningen. Vernieuwd schrijnwerk.

De vrijstaande schuur evenwijdig met de straat gebouwd. Volume van één bouwlaag van verankerde baksteen met aangepaste muuropeningen .

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, 1858/4.

Auteurs: Gilté, Stefanie