Koetshuis kasteel Reigerlo

Beschrijving

Huidige conciërgewoning bij het kasteel zogenaamd "Reigerlo". Volgens kadastergegevens in 1862 gebouwd als koetshuis en vergroot in 1882. Breedhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels. Bakstenen lijstgevel waarvan de linker- en de rechtertravee zijn voorzien van een puntgevel. De gevel is verticaal geritmeerd door spaarvelden bovenaan afgewerkt met een rondboogfries aanzettend op natuurstenen consoles. De gevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van bewaard schrijnwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1862/81, 1882/115.

Auteurs: Gilté, Stefanie