Molenhuis Audenaerdemolen

Beschrijving

Het vroegere molenhuis bij de zogenaamde "Audenaerdemolen". De site staat aangeduid op de kaart van het Brugse Vrije getekend door Pieter Pourbus (1561- 1571).

Kleine achterin gelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen te situeren op een gedeeltelijk met gras begroeid en gedeeltelijk bekiezeld erf.

Boerenhuis volgens jaarsteen boven de deur "ANNO/ 1809". Lage verankerde baksteenbouw, oorspronkelijk met geïntegreerde stalvleugel zie sporen van muuropeningen. Rechthoekige muuropeningen met nieuw schrijnwerk. De deur is gevat in een witbeschilderde omlijsting. Behouden vensterluiken.

Ten oosten vrijstaande schuur van verankerde baksteen onder pannen zadeldak loodrecht op de straat gebouwd.

• VLAMYNCK J. 1982: De Audenaerdemolen te Beernem, Heemkundige Kring Bos en Beverveld, jaarboek, 134-135.

Auteurs: Gilté, Stefanie