Beschrijving

Hoeve met losse bakstenen bestanddelen, zoals het jaartal in de zijpuntgevel van het woonhuis vermeld, gebouwd in 1895. Oorspronkelijke bebouwing in donkerrode, verzorgde baksteenbouw onder pannen zadeldaken: woonhuis van vijf traveeën (nok parallel aan de straat), haaks aangebouwde lage stal en ten westen daarvan een klein losstaand volume, wellicht zomerkeuken. Later bijgebouwde schuur in helrode baksteen ten zuiden.

Woonhuis en aansluitende stallen met segmentbogige muuropeningen. Beluikte vensters met mooi 19de-eeuws schrijnwerk. Rondbogige zoldervensters in de zijpuntgevels met waterlijst en radvormig ingedeeld bovenlicht ten zuiden.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Varsenare, 1896/1.