Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Kalsijdeweg. Ruim burgerhuis in de dorpskern van Stalhille, ontstaan door de gefaseerde samenvoeging van twee woningen die sinds midden 19de eeuw op dit perceel aanwezig zijn.

Hoekhuis van twee bouwlagen en vier + vijf traveeën, rode baksteenbouw met sierankers, op gecementeerde plint, onder pannen schilddak. Bakstenen imitatiehoekneggen lijnen de gevels en de centrale deurtravee van de voorgevel af. Segmentbogige muuropeningen met hardstenen dorpels, twee blinde venstertraveeën in de zijgevel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Stalhille, 1853/2, 1855/2, 1874/3, 1880/5, 1894/2, 1906/2, 1931/5, 1963/2, 1968/2, 1985/19.