Dorpswoningen

Beschrijving

Twee gelijkaardige dorpswoningen gebouwd circa 1911 en 1912. Nummer 13, gebouwd in opdracht van de familie Lagrou, was na de Tweede Wereldoorlog tot in de jaren 1960 in gebruik als gemeentehuis.

Rood bakstenen dubbelwoningen van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. De lijstgevels zijn verlevendigd met respectievelijk gele en wit-groene bakstenen banden. Segmentbogige muuropeningen, bij nummer 13 met bewaard schrijnwerk, onder meer de deur met fraai hekwerk en de houten rolluiken.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Snellegem, 1909/8, 1911/5, 1912/5.
  • DESMEDT M., Ongepubliceerde, losse historische aanvullingen, februari 2008.