Overblijfsel vliegtuigloods

Beschrijving

Overblijfsel van een voormalige vliegtuigloods van het vroegere militaire hulpvliegveld van Waasmunster in gebruik tijdens 1940-1945; nadien nog tijdelijk gebruikt als opslagplaats voor legervoertuigen (zie straatnota). Ingeplant voorbij het vroeger wachtgebouw van het vliegveld. De contouren van een ruime rechthoekige loods zijn nog herkenbaar: aan beide korte zijden staan de bakstenen muurresten van smalle constructies met bandvensters bovenaan en waartussen zich de overwelfde ruimte bevond. De achterzijde werd gefaseerd verbouwd en uitgebreid tot twee woningen, wellicht sinds omstreeks 1950 (zie bakstenen deuromlijsting met mijterboog van nummer 18, bij nummer 16 bij recente renovatie gewijzigd).

• VAN HUMBEEK F. & BELGIAN AVIATION HISTORY ASSOCIATON, Gids voor het Belgisch Luchtvaartpatrimonium, Erembodegem, 2007, p. 75-76.